LAAT BRONCKHORST GROEIEN!

Persberichten 2020

Klijnsmagelden, geld specifiek voor kinderen tot 18 jaar

Op de agenda van de raadsvergadering van februari staat het concept bestedingsplan van de Klijnsmagelden. Klijnsmageld (vernoemd naar voormalig staatssecretaris Jette Klijnsma) is specifiek bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar, die opgroeien in arme gezinnen. Deze armoede binnen het gezien heeft impact op het opgroeiende kind. Als voorbeeld kunnen kinderen hierdoor niet mee kunnen doen met sport, cultuur of sociale activiteiten.

In de Raadsvergadering van december jl. is gebleken dat er een interpretatie verschil was, hoe deze gelden in te zetten. Kortweg, De meerderheid van de Raad wil duidelijk weten of dit geld ook daadwerkelijk ten goede van de kinderen komt. Met die opdracht is de wethouder aan de slag gegaan. We hebben in januari de informatie van het college ontvangen hoe het geld ingezet gaat worden of kan worden. Een van de regels bij de Klijnsmagelden is ook dat de Gemeente kinderen/jeugdigen actief moet betrekken in de vormgeving van de aanpak. We hebben begrepen dat de besteding samen met kinderen/jeugdigen vorm krijgt.

We houden de ontwikkelingen en wensen van de kinderen goed in de gaten.

 

Fractie Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB)

 

Vertrouwen en Politiek 20.20

“De meeste mensen deugen”is de titel van de recent verschenen bestseller van Rutger Bregman. Dat geldt voor de inwoners van Bronckhorst nog veel sterker. Bijna al onze inwoners en betrokkenen deugen. Ons ambtenarenapparaat, de bestuurders, de 25 volksvertegenwoordigers en natuurlijk het volk ofwel bijna iedereen waaronder u als lezer. Voor wie zich tot de elite rekent ligt dit soms anders.

Het afgelopen decennium (nogmaals we bestaan 10 jaar)  heeft Gemeentebelangen Bronckhorst als lokale partij de kloof tussen u en de politiek willen verkleinen. Dit hebben we gedaan door echt naar u te luisteren, woningbouwplannen vlot te trekken en de eigenheid en het unieke van al onze leefgemeenschappen te zien bijvoorbeeld de vitale kernen. Daarin onderscheidt GBB zich van de landelijke partijen.

Meer wederzijds vertrouwen tussen politiek en inwoners in de voor ons liggende jaren 20. Daar gaan we voor. Han, Petra, Marcel, Yoeri, Marja, Robbert en Karin wensen u een gezond, gelukkig en wervelend 2020 toe.